Το γραψιμο ειναι η καλυτερη μορφη επικοινωνιας μετα τον ερωτα

σκεψεις, συνεντευξεις και κειμενα

Wednesday, July 04, 2007

ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ

Ακούστε ένα μικρό απόσπασμα από την "Ιερή Παγίδα" στο μπλογκ της, πατώντας στην κίτρινη ετiκέτα δεξιά κάτω απ' το προφίλ.

Ο βιασμός δεν γνωρίζει όρια, τόσο που αποτελεί ο ίδιος έναν συμβολισμό.


(Θα δημοσιεύω κάθε τόσο ένα απόσπασμα. Σας ευχαριστώ που με ανέχεστε.)

6 comments:

industrialdaisies said...

Αχ, Λεία μου, από όταν είπα να το διαβάσω έγινε ο χαμός στη σχολή με εργασίες κι έμεινα στις πρώτες ογδόντα σελίδες... κι εχει μείνει πάνω στο γραφείο, και προστίθενται τα βιβλία και οι στίβες με τις φωτοτυπίες, κι όλο λέω να το συνεχίσω... Απαράδεκτη έχω γίνει, με νευριάζω.

Λεία Βιτάλη συγγραφέας said...

industrialdaisies
Θα έρθει η ώρα του και θα το διαβάσεις και θα το ευχαριστηθείς. Αλλιώς μη το... βιάσεις.

alef said...

Πάντα το έλεγα ότι ουδέν γοητευτικότερον από τον ποιητή ή τον συγγραφέα όταν διαβάζει κείμενά του. Πόσο μάλλον όταν διαθέτει όπως εσείς, κυρία μου, τόσο ωραία φωνή! Εύγε που το σκεφτήκατε! Συγκλονιστικό κείμενο με τον πιο εκφραστικό τρόπο αναγνωσμένο! Φιλί καλό, μεσημβρινό

Λεία Βιτάλη συγγραφέας said...

alef
Με κολακεύετε κυρία μου. Πάντως σας ευχαριστώ πολύ και ανταποδίδω τα φιλιά. Το να διαβάζει ένας συγγραφέας από το βιβλίο του είναι βέβαια ηχητικό ντοκουμέντο και μένει για πάντα, αλλά δεν βοηθά οπωσδήποτε το κείμενο. Μια κακή άρθρωση, ένας υπερβολικός τονισμός από την έγνοια μην ακουστεί άνευρο, μπορεί να "σκοτώσει" το κείμενο. Άλλοτε πάλι, αν ο συγγραφέας προσπαθήσει να ξεχάσει ότι αυτό που διαβάζει είναι δικό του, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι από συμπαθητικό έως εξαιρετικό.

reader's-diggest said...

Σοφά επιλεγμένο το σημείο του βιβλίου. Για την ποιότητα της ανάγνωσης με πρόλαβε το άλεφ, για τις πιθανές αντιδράσεις μάλλον θα με προλάβει ο πατέρας Μεταλληνός ή κάποιος άλλος σεμνότυφος κληρικός εκτός αν αυτό το διάστημα είναι όλοι απασχολημένοι με τα της διαδοχής. Να προτείνω ως ταπεινός αναγνώστης σας το επόμενο απόσπασμα να είναι η σκηνή του ευνουχισμού που θεωρώ ότι είναι η κορυφαία (ως περιγραφή) στιγμή του βιβλίου; Συνοψίζοντας ανοίξατε ένα πολύ ενδιαφέρον νέο μονοπάτι για τους συγγραφείς-μπλόγκερς...Και επειδή το ύφος γραφής σας παραμένει ''σκληρό'', οι περιγραφές σας ρεαλιστικές νομίζω ότι το βιβλίο προσφέρει πέραν του ενός ή των δύο σημεία για ανάγνωση. Να ευχηθώ και καλό καλοκαίρι;

Λεία Βιτάλη συγγραφέας said...

reader's diggest
Χαίρομαι όταν με επισκέπτεσαι. Δέχομαι τις προτάσεις σου, τα καλά σου λόγια, τις ευχές σου για καλό καλοκαίρι. Και ανταποδίδω φυσικά. Σίγουρα το γεγονός ότι παίζεται το παιχνίδι της διαδοχής με αφήνει "ελεύθερη" να διαβάζω ό,τι θέλω από το βιβλίο χωρίς "φόβο" αλλά με πολύ πάθος. Ελπίζω να μη μείνω μόνη στις "αναγνώσεις με τη φωνή του συγγραφέα", που λέει και οι Πιμπλής, αλλά να ακολουθήσουν και άλλοι. Θα είμαστε μια ωραία συντροφιά.