Το γραψιμο ειναι η καλυτερη μορφη επικοινωνιας μετα τον ερωτα

σκεψεις, συνεντευξεις και κειμενα

Thursday, November 16, 2006

Απάντηση υπουργείου

Υπήρξε απάντηση από το Υπουργείο. Στο κείμενο αναφέρονται τα κακά οικονομικά που παρέλαβαν όταν ανέλαβαν το υπουργείο. Η σημερινή υπόσχεση -για να μη σας κουράζω- συνοψίζεται στο εξής:

«…Το Υπ. Παιδείας, τόσο με το αίτημά του προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης του Οργανισμού, όσο και με την πρότασή του για σταθερή χρηματοδότηση του Οργανισμού με τα απαιτούμενα κονδύλια για το έτος 2006, δείχνει το ιδαίτερο ενδιαφέρον της Πολιτείας για τη συνέχιση του έργου του Οργανισμού. Οπωσδήποτε όμως απαιτούνται να γίνουν πολλές ενέργειες ακόμη για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του Οργανισμού…»

Κρίνετε!

7 comments:

Anonymous said...

όσο μας κοστίζουν 5 υπουργοί κοστίζει η ετήσια επιχορήγηση για 29 βιβλιοθήκες. Προτείνω οι ενέργειες εκσυγχρονισμού του οργανισμού να ξεκινήσουν από αποκεφαλισμούς.

ange-ta said...

Δηλαδή, μας λέει το Υπουργείο:
"Οπωσδήποτε όμως απαιτούνται να γίνουν πολλές ενέργειες ακόμη για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του Οργανισμού…»
Επομένως το πρώτο που κάνουμε κλείνουμε τις βιβλιοθήκες!!!!
Εύγε!
Λοιπόν Λεία μου σήμερα είχα πάει στην Εφορία. Κράταγα μαζύ μου το παραμύθι του μεγάλου φόβου, για να διαβάζω, όσο στέκομαι στην ουρά και να αποφεύγω να συγχίζομαι. Φτάνοντας η σειρά μου, με ρωτάει η κυρία της υπηρεσίας τι διαβάζω. Της δείχνω το βιβλίο, και η απάντηση ήταν μία κραυγή θαυμασμού. Ωωωω μου λέει, η αγαπημένη συγγραφέας της κόρης μου. Πολύ καλή, μπράβο της!! Την ρωτάω, αν έχει διαβάσει αυτό το συγκεκριμένο. Οχι μου λέει. Οπότε της το χαρίζω. Α πα πα πα μου λέει αποκλείεται. Της λέω μην ανησυχείς θα πάρω άλλο. Τίποτε αυτή, οπότε της τραγουδάω σιγά - σιγά,
στα βιβλία λέμε ναι,
και στη γνώση λέμε ναι,
οχι λέμε στις μίζες
όχι και στα λαδώματα.
Την κατάφερα, μου υποσχέθηκε να το διαβάσει. Της είπα στο επόμενο ΦΠΑ, θα μου πεί την περίληψη!

ange-ta said...

Συγνώμη, να μου πεί την περίληψη, όχι για να αποφύγω να το διαβάσω, αλλά για να σιγουρευτώ, ότι το διάβασε!

Λεία Βιτάλη συγγραφέας said...

basileios
Aυτός που εφεύρε τη λαιμητόμο ήταν ένας πολύ καλός κατά τα άλλα ανθρωπάκος. Αλλά δεν εφεύρε κάποιο χρήσιμο εξάρτημα. Ουαου. Ποιό είναι; Του... αυτοαποκεφαλισμού!
Μπρρρ. Τι γράφω πρωί πρωί για επετειακό του Πολυτεχνείου θεέ μου. Θα επανέλθω.

Λεία Βιτάλη συγγραφέας said...

ange-ta
Και τώρα τι θα διαβάσεις εσύ μέρες που είναι καλή μου; Εγώ πάντως δεν θα σε ρωτήσω να μου πεις την περίληψη. Θα σε ρωτήσω απλώς... τι γράφει στη σελίδα 229 τελευταία παράγραφος! (Γέλια) Μου άρεσε η γεναιοδωρία της χειρονομίας σου. Και ευχαριστώ την κόρη της εφοριακού σου για τα καλά της λόγια.

ange-ta said...

Καλημέρα Λεία μου,
Δεν είναι υπέροχο να ξέρεις ότι σε κάποια εφορία κάποια ξερή υπάλληλος, σε βρίσκει καταπληκτική? Εγώ καταχάρηκα εξ επαγωγής.
Αμέσως, μόλις βγήκα από την εφορία πέρασα από πέντε βιβλιοπωλεία του Πειραιά, αλλά δεν το είχε κανένας το βιβλίο σου. Όλοι μου είπαν, ότι τους τελείωσε και ευχαρίστως να το φέρουνε αύριο. Δεν είχα λόγο να το παραγγείλω στον Πειραιά, επειδή σήμερα πάω Θεσσαλονίκη και θα το πάρω από εκεί. Ενδιάμεσα άρχισα ένα "μικρό" βιβλίο, Την μαγεία του Παπαδιαμάντη, του Ελύτη. Έχω ζαλιστεί από την ομορφιά του!!! Τέτοια τελειότητα λόγου! Και αυτά που λέει για τον Παπαδιαμάντη!!!
Νόμιζα ότι θα το διάβαζα γρήγορα, αλλά μπά. Κάθε πρόταση τη διαβάζω δύο και τρείς φορές. Ο Παπαδιαμάντης είναι για μένα από τους καλλίτερους συγγραφείς και όχι μόνο μεταξύ των Ελλήνων.

Λεία Βιτάλη συγγραφέας said...

ange-ta
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Εννοώ για τον Παπαδιαμάντη. Καλό ταξίδι.