Παραδοσιακή σπιτική συνταγή της μαμάς μου.
Παίρνετε 20, 30, ή 40 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι -ανάλογα με την αυστηρότητα της δίαιτάς σας- και τα καρφώνετε απαλά με οδοντογλειφίδες ένα ένα. Κατόπιν λιώνετε σε μπαιν μαρί αρκετή πικρή σοκολάτα της άλεφ και όπως είναι ζεστή, αχνιστή και μυρωδάτη βουτάτε ένα ένα με χάρη τα δαμάσκηνα κουνώντας τα για να πάει η σοκολάτα παντού. Κατόπιν βγάζετε τα δαμάσκηνα από τη σοκολάτα και τα κρατάτε πάνω από το μπαιν μαρί φυσώντας τα για να στεγνώσουν. Τα καρφώνετε με την οδοντογλειφίδα ανάποδα σε κομμάτι φελιζολ για να ησυχάσουν και να στεγνώσουν καλά. Σε 10 λεπτά το πολύ μπορείτε να αρχίσετε να τα τρώτε. Μπορείτε να φάτε όσα σας επιτρέπει η δίαιτά σας. Τα υπόλοιπα τα τρώτε μετά. Μπορείτε για καλύτερα αποτελέσματα να τα συνοδέψετε με ένα είδος B52 που θα το φτιάξετε με Καλούα. Καλή απόλαυση.
Ευχαριστώ τον αγαπητό Πατριάρχη Φώτιο για την ενασχόλησή του με την "Ιερή Παγίδα" στο vivliokafe του.
Sunday, March 18, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 comments:
Αγαπητή Λεία, ρίξτε και λίγο λικεράκι στην πικρή σοκολάτα...
η βοτήξτε τα δαμάσκηνα σε Κουαντρώ για λιγη ωρα πριν το σκεπασμα με την σοκολάτα...........
τελειο...
ioeu
Το λικεράκι το πίνεις υπό μορφήν...μπόμπας με το Β52. Ανακατεύεις μια δόση ουίσκι, με μια δόση γκραν μαρνιέ κίτρινο και αντι για μια δόση μπέιλις βάζεις καλούα. Το ανάβεις, αν θέλεις, αλλά προσοχή στα δάχτυλα και στα μουστάκια, αν έχεις.
basileios
Θα το δοκιμάσω. Μπορείς ακόμη να παραχώσεις στο δαμάσκηνο λίγο καρύδι, ξεφλουδισμένο βέβαια αν... δεν έχεις δόντια λύκου.
Φωτιά στα...μουστάκια μας...
ioeu
Σας προειδοποίησα να...προσέχετε.
Post a Comment