Το γραψιμο ειναι η καλυτερη μορφη επικοινωνιας μετα τον ερωτα

σκεψεις, συνεντευξεις και κειμενα

Monday, January 29, 2007

"Το Μεγάλο Παιχνίδι"

Μπορεί να το γνωρίζετε ήδη. Κάθε Δευτέρα βράδυ στις 10-11 η ΕΤ 1 παρουσιάζει την εκπομπή "Ελληνικά Μονόπρακτα" του Κώστα Γεωργουσόπουλου.
Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί θεατρικά έργα σημαντικών ελλήνων συγγραφέων, όπως του Διαλεγμένου, του Σκούρτη, του Μέντη, του Δήμου, του Ποντίκα και άλλων γνωστών και αγαπημένων.
Σήμερα παρουσιάζεται το έργο της γράφουσας με τίτλο "Το Μεγάλο Παιχνίδι", το οποίο είχε παρουσιαστεί σκηνικά το 2002 από τη "Θεατρική Σκηνή" του Αντώνη Αντωνίου.
Τον ρόλο που τότε στο θέατρο έπαιζε ο Αντώνης σήμερα στην τηλεόραση τον υποδύεται ο Άκης Σακελαρίου.
Αυτή τη φορά η πρόσκληση -λυπάμαι- αλλά δεν έχει "θεία κοινωνία και αντιδωράκια". Η τηλεόραση δεν θα τους ταίριαζε άλλωστε. Κάτι σε ξηρούς καρπούς με μπίρα; Μμμ...

7 comments:

Babis Dermitzakis said...

Κρίμα που δεν το διάβασα νωρίτερα, θα μπορούσα να το είχα γράψει στο recorder. Γιατί κάθε δευτέρα βλέπω με το γιο μου το "Παρά πέντα". Αλλά αν το έχεις σε dvd θα μπορούσες να το φέρεις στην Άγκυρα, να κάνω αντίγραφα για τους εκλεκτούς μας φίλους.

Unknown said...

Καλημέρα.
Το είδα, το είδα!
Έχασα όμως τις δυο πρώτες ερωτήσεις γιατί είχα τρεχάματα αλλά...
[Πολύ καλό! Υπάρχει μήπως σε έντυπη μορφή;]
Θυμάμαι την τελευταία ατάκα της παρουσιάστριας. Μέτα κάνω μια βόλτα στο babis blog και πιάνομαι σαν τη μύγα στ' "αποφθέγματα". Τα σκανάρω με το μάτι και τί διαβάζω πρώτο-πρώτο: "Τα λεφτά μιλάνε... λένε αντίο!"
:Ο)

Λεία Βιτάλη συγγραφέας said...

Γεια σου Μπάμπη. Θα το ξαναπαίξουν κάποια στιγμή, μην ανησυχείς. Να είσαι καλά.

Λεία Βιτάλη συγγραφέας said...

simon
Αεικίνητο λυκάκι το ματάκι σου πέφτει στα... λεφτά. Να 'στε καλά να βγάζετε λεφτά! Θα σου στείλω κάποια στιγμή το βιβλίο.

So_Far said...

Το είδα και εγώ και ήθελα να σας γράψω σχετικά. Μου άρεσε πολύ. Συγχαρητήρια! Αλήθεια αυτή η ιδέα της κρατικής με την αναβίωση του Θεάτρου της Δευτέρας, είναι έξοχη.

Λεία Βιτάλη συγγραφέας said...

so far
Ευχαριστώ πολύ. Δεν είναι βέβαια ακριβώς αναβίωση του θεάτρου της Δευτέρας. Εκείνο είχε κανονική διάρκεια θεατρικού έργου, δηλαδή 2 ώρες. Αυτό έχει διάρκεια 1 ώρα. Να σκεφτείς ότι το "Μεγάλο Παιχνίδι" είχε κανονική διάρκεια και αναγκάστηκα να το κόψω που σημαίνει ότι αρκετά πράγματα βασικά του έργου έμειναν έξω. Αλλά έστω κι έτσι καλό είναι να υπάρχει μια εκπομπή με θεατρικά έργα.

Anonymous said...

Εχω δει το έργο στην τηλεόραση και ενθουσιάστηκα. Συγχαρητήρια.Είμαι καθηγητής και θέλω την άδειά σας για να ανεβάσω το έργο στο λύκειο που εργάζομαι.Πού μπορώ να βρω το κείμενο;
Δημήτρης Κυριάκου
Κύπρος